Nije dugo trebalo

Twitter ukinuo aplikaciju za prijenos uživo

Sci-Tech / Flash | 18. 03. 2015. u 12:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svijetu društvenih mreža i povezanih aplikacija ne vlada uvijek mir i sloga - pokazalo se ovaj put u slučaju Meerkata, aplikacije za tvitanje prijenosa uživo.

Meerkat, aplikaciju za tvitanje prijenosa uživo nakon kratkog sretnog suživota Twitter je počeo onemogućavati, zaprijetivši opstanku startupa.

Dva dana nakon što je Twitter odrezao Meerkatu pristup svojim društvenopovezujućim resursima, na pozornicu multimedijskog festivala SXSW stupio je osnivač Ben Rubin i najavio nove mogućnosti hit-aplikacije koje će joj omogućiti opstanak unatoč smanjenoj podršci velike plave ptičice, javlja 24.sata.

Iako su iz Twittera potvrdili intervenciju pravdajući je „internim pravilnikom“, Meerkatu se i dalje može pristupiti preko Twittera i objavljivati linkove u njegovom feedu, samo se više ne mogu tim kanalom automatski regrutirati novi članovi.

Tijekom dva tjedna postojanja aplikacije korisnici Meerkata 'razmnožavali' prijavljivanjem svojim login podacima za Twitter.

Posredstvom tehnologije tzv. društvenog grafa aplikacija bi automatski osigurala da se svi međusobno slijede i na Meerkatovom livestream feedu što mu je dovelo do preko 160.000 korisnika. Takav 'parazitski' odnos funkcionirao je sve dok u javnost nije dospio podatak da je Twitter kupio Persicope, također aplikaciju za livestream, čime su sve druge postale izravna konkurencija, prenose Agencije.

Rubin je u Austinu prokomentirao potez kao „malu prepreku“ i obećao nove mogućnosti otkrivanja i traženja sljedbenika te prelazak s live streama na klasičnu video uslugu po uzoru na Snapchatov Stories koja će korisnicima omogućiti bolju kontrolu sadržaja s kreatorske strane i dužu dostupnost za one koji su zakasnili na prijenos uživo kao npr. nedavno BBC-jevo praćenje demonstracija u Fergusonu za koje su novinari koristili upravo Meerkat.

Kopirati
Drag cursor here to close