projekt

Tuzla: Znanstvenoistraživački skup za mlade

Sci-Tech / Flash | 27. 08. 2015. u 12:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu Sveučilišta u Tuzli danas su u okviru Projekta afirmacije međuetničke suradnje, afirmacije volonterizma i jačanja uloge mladih u bh. društvu počele aktivnosti vezane za organiziranje prvog znansvenoistraživačkog kampa za mlade, koje će trajati 12 mjeseci.

U tom će periodu biti realizirane potrebne pripreme, predistražne radnje i definirana organizacija za realizaciju sedmodnevnog znanstvenoistraživačkog kampa za mlade istraživače, koji će biti održan na području Tuzlanske županije, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji.

Dekan Rudarsko geološko građevinskog fakulteta Kemal Gutić istaknuo je da je ovo prvi put da Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH podržava ovakav projekt. Ocijenio je da je za ovaj fakultet važno da bude u komunikaciji s veleposlanstvima, nevladinim sektorom i studentima u ovakvoj znanstvenoistraživačkoj volonterskoj priči.

Naglasio je da je ovo prilika da se dobri i kvalitetni studenti pronađu, te da se od 1.600 studenata prepoznaju oni koji bi dalje nastavili utakmicu korporativnog upravljanja.

‘’Počeli smo danas s novim projektom, u okviru kojeg smo sublimirali više različitih oblasti sa sedam istraživačkih tema od interesa za mlade i Sveučilište’’, izjavio je predsjednik UG "Zelene Staze-Green Tour" Edin Delić. Kamp će rezultirati objavljivanjem znanstvenoistraživačkih radova, ali i afirmacijom volonterizma. Projekt je u cijelosti financiralo Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close