Bristol

Trening za profesore na temu 'Obrazovanje bez diskriminacije'

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2015. u 06:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama hotela 'Bristol' Mostar u četvartak je održana obuka profesora za provedbu kviza 'Obrazovanje bez diskriminacije' i radionica iz oblasti demokracije i ljudskih prava - politike i gospodarstva.

Obuka i radionica su realizirane u sklopu projekta 'Sajam Srednjih Škola - Mostovi prijateljstva 2015.' i poslužile su za upoznavanje, izradu i prezentaciju Brošure za provedbu kviza 'Obrazovanje bez diskriminacije' i za usvajanje novih znanja na teme 'Grupni profil edukatora', 'Tolerancija', 'Elementi tolerancije' i 'Predrasude i stereotipi'.

Treningu su prisustvovali profesori Demokracije i ljudskih prava - Politike i gospodarstva iz svih srednjih škola Grada Mostara, iz Konjica, Jablanice, Stoca, Čapljine, i Neuma, kao i profesori iz županije Zapadnohercegovačke iz Širokog Brijega i Ljubuškog. Trening je vodila profesorica Marina Mihalj.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat 'Sajam Srednjih škola - Mostovi prijateljstva 2015.' u sklopu projekta 'Dijalog za budućnost' koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat 'Dijalog za budućnost' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira - Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta 'Sajam srednjih škola - Mostovi prijateljstva 2015.' jeste promovirati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja. Aktivnosti projekta Sajam Srednjih Škola - Mostovi prijateljstva će trajati do 01. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close