The Interview

Torrenti stižu u pomoć

Sci-Tech / Flash | 22. 12. 2014. u 15:43 Z.S..

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod hakerskom prijetnjom daljnjih objava privatnih podataka zaposlenika i same kompanije, hakirani Sony Pictures odustao je (barem za sada) od objavljivanja filma The Interview, koji je navodno i motivirao sjevernokorejske hakere na napad.

CEO Sony Picturesa Michael Lynton izjavio je kako im se do sada nitko nije ponudio da ovaj film pusti u distribuciju umjesto njih, pa je na sve reagirao BitTorrent.

Iz ove su softverske kompanije ponudili Sonyju da putem svoje P2P mreže učine The Interview dostupnim javnosti. Ovo bi rješenje, smatraju u BitTorrentu, zadovoljilo sve strane – kako Sony, koji želi prikazati svoj uradak, tako i one koji smatraju da ne treba popustiti ucjenama cyber-kriminalaca.

Kompanija je obavijestila Sony da putem njihove platforme BitTorrent Bundles mogu ovaj film i sami pustiti u javnost, te čak i odrediti željenu cijenu za njegovo preuzimanje. Iz Sonyja se još uvijek nisu oglasili.

U međuvremenu, internetski korisnici na svoj su se način našalili s ovim filmom. Na servisu IMDB The Interview je trenutno najbolje ocijenjeni film u povijesti, sa savršenom ocjenom 10.

 

Kopirati
Drag cursor here to close