Nagradni natječaj

Svjetski dan učitelja: Kvalitetno obrazovanje pruža nadu u bolji životni standard

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2014. u 11:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rad učitelja često je podcijenjen i njihov status u društvu nema vrijednost koju zaslužuje. Odlukom iz 1994. godine, UNESCO je proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže kako je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Važnost ovog dana prepoznao je Mepas Mall, koji je organizirao nagradni natječaj namijenjen isključivo učiteljima i njihovim učenicima. Naime, učenici uz pomoć roditelja imaju priliku napisati kratku priču i posvetiti nekoliko lijepih rečenica osobama koje pomažu u odgoju i osobnom razvoju djeteta, te im na taj način omogućiti osvajanje nagrade.

Zašto je ovaj nagradni natječaj drukčiji od dosadašnjih, objasnili su iz Mepas Malla: ''Uloga učitelja i nastavnika iznimno je važna u životima naše djece i mladih. Ovo je idealna prilika da učenici zahvale svojim učiteljima na trudu, znanju i strpljenju koje nesebično ulažu kako bi djeca i mladi izgradili zdrave temelje za sigurnu i sretnu budućnost. Najbolju priču ćemo nagraditi tako što ćemo dostaviti nagradu učitelju u školu u kojoj radi, a takvo iznenađenje u obliku uspjeha učenika je definitivno najbolja potvrda za rad učiteljima.''

Pokažite svojim učiteljima koliko ih volite i uključite se u nagradni natječaj Mepas Malla. Informacije o natječaju možete potražiti na Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close