Ministar sa studentima

Šustar: Mostar me fascinira i podsjeća na Jeruzalem

Sci-Tech / Flash | 05. 05. 2016. u 11:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar me fascinira, prvi put sam ovdje, zaista, dolazeći ovamo, nekako me podsjetio na Jeruzalem, asocijacija mi je bila Jeruzalem'' rekao je između ostaloga u svom obraćanju studentima Filozofskog fakulteta Mostar ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi Republike Hrvatske Predrag Šustar.

Nakon što je u četvrtak ujutro u hotelu Mostar održao sastanak s ministrima obrazovanja ŽZH, HBŽ, PŽ, SBŽ te predstavnicima HNŽ-a, ministar Šustar je posjetio Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje se sastao s predstavnicima Rektorata, spomenutog fakulteta te predstavnicima studenata.

Nakon toga razgovarao je s brojim studentima u amfiteatru Sokrat gdje su mu ujedno rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić i dekan Filozofskom fakulteta Mostar Zoran Tomić službeno zaželili dobrodošlicu.

''Ako netko može biti angažiran i netko može zaista biti prisutan u zajednici, to je onda Filozofski fakultet. Filozofski fakultet koji je šutljiv, koji je pasivan, očito tu nešto nije dobro. Od vas očekujem društveni angažman jer to zapravo Filozofski fakultet unutar akademske zajednice svakako mora i biti. Ono što vam nekako preporučam je da maksimalno iskoristite mogućnosti i da ne budete pasivni, odite van', ali se i vratite'', kazao je između ostaloga studentima ministar Šustar.

U uvodnom govoru pozvao je studente da posjete Hrvatsku i europsku prijestolnicu kulture Rijeku te da se povežu s kolegama iz Europske unije. Predavanje je zaključeno pitanjima studenata.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi Republike Hrvatske Predrag Šustar posjetio je još i Studentski centar Mostar te Sveučilišnu kliničku bolnicu. Svoju prvu službenu posjetu izvan Hrvatske zaključit će u petak kada će posjetiti općinu Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close