Predavanje

Sudac Ustavnog suda BiH u Mostaru: Čast mi je govoriti studentima Pravnog fakulteta

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 20:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani prava, koji su započeli jučer u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Mostaru, a danas drugi dan, ova manifestacija je ugostila Zlatka Kneževića, suca Ustavnog Suda BiH.

"Velika mi je čast govoriti danas pred studentima Pravnog fakulteta u Mostaru. Sudac Ustavnog suda ne može davati izjave o poslu, ali može govoriti o sudu kao o krajnjoj točci i štititi osnove Ustavnog suda, a to je zaštita ljudskih prava", kazao je u izjavi za medije sudac Ustavnog suda BiH Zlatko Knežević.

Sudac je studentima približio rad Ustavnog suda, govoreći im na temu 'Ustavni sud BiH - Pozicija, nadležnosti i izvršenje'.

''Izrazito sam ponosna jer smo imali čast danas ugostiti suca Ustavnog suda BiH. Odazivom studenata sam posebno zadovoljna , prepoznali su znacajnost Dana prava te posebice važnost današnjeg predavanja koje je bilo jako zanimljivo i korisno.

Kroz današnje predavanje smo mogli vidjeti kako naša struka izgleda iz te perspektive’’, rekla je u izjavi za Bljesak.info Janja Marušić predsjednica Studentskog Zbora Pravnog fakulteta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close