Ugrožen rad

Studentski dom u Mostaru u sve većim financijskim problemima

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 13:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru susreće se s velikim novčanim problemima zbog dugovanja onih koji imaju obveze financiranja Centra, ali i problemima izazvanim financijskom krizom koja je zahvatila sve segmente bh. društva.

Kako prenosi Dnevni list, rad i poslovanje Studentskog centra nikad više nije bio ugrožen nego što je to slučaj sada jer resorna ministarstva svih županija koje imaju obveze financiranja Centra kao i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti duguju čak 523 tisuće maraka subvencija i drugih obveza.

Neka od ministarstava izvršila su uplate na temelju subvencija za samo 50 posto studenata koji dolaze iz njihovih županija, a koji su stanari SCM-a.

Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra, je istaknuo za Dnevni list kako će usluge SC-a Mostar biti upitne u slučaju da nadležna ministarstva budu ignorirala zahtjeve koje SC ima prema njima.

U Studentskom centru smješteno je više od 500 studenata koji imaju tri obroka dnevno i ostali sadržaj potreban za uspješno studiranje te dodatnih 330 studenata koji svakodnevno koriste usluge studentske menze.

Unatoč problemima, SCM nije dizao cijene svojih usluga u odnosu na ranije razdoblje te je tako cijena smještaja i prehrane sa svim pratećim sadržajima ostala ista, a ona iznosi 145 maraka za mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close