Jačanje struktura

Studenti političkih znanosti traže praksu u Parlamentarnoj skupštini BiH

Sci-Tech / Flash | 27. 02. 2017. u 08:07 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) u Mostaru je u subotu održan radni sastanak predsjednika studentskih organizacija fakulteta političkih znanosti u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo (SPONA) Sara Humkić, predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka (FPN) Banja Luka Miloš Kovačević i predsjednik HSPF-a Josip Zelenika još 2014. godine potpisali su Memorandum o suradnji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću HSPF-a.

Naime, HSPF je pokrenuo inicijativu za osnivanjem Saveza studenata političkih znanosti na razini Bosne i Hercegovine, a rezultat je dogovor predsjednika svih studentskih organizacija koje djeluju na javnim fakultetima političkih znanosti, odnosno na visokoškolskim ustanovama na kojima se izvodi nastava iz polja političkih znanosti u Bosni i Hercegovini.

Savez studenata političkih znanosti osniva se s ciljem jačanja struke, stručnog usavršavanja studenata, organiziranja seminara, konferencija i javnih događaja kojima cilj nije dnevna politika.

SPONA i Studentska organizacija FPN Banja Luka snažno podupiru inicijativu Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) za pokretanjem volontiranja unutar tijela Parlamentarne skupštine BiH, u svrhe prakse za redovite studente političkih znanosti.

Studenti političkih znanosti moraju imati priliku učiti o parlamentarizmu u Bosni i Hercegovini i to za vrijeme studija. Ovim putem tražimo od predstavnika u oba doma Parlamentarne skupštine BiH da se zauzmu za studente političkih znanosti te napokon pokažu interes za stručno usavršavanje osoba o kojima ovisi politička budućnost Bosne i Hercegovine, navode iz HSPF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close