uz pomoć investitora

Studenti pokreću vlastitu kompaniju u BiH

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2015. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Student druge godine Elektrotehnike na Burch Sveučilišti Ermin Podrug osvojio je nagradu na nedavno održanom natjecanju Microsoft Imagine Cupu u Sarajevu za projekt EMG joystik koji prepoznaje signale koje mozak šalje mišićima, te ih procesuira i koristi za upravljanje robota, računara ili čak teških mašina.

Po njegovim riječima konačna verzija joystika trebala bi biti gotova za dva mjeseca, a joystik će biti u obliku rukava s dodatnim komandama na vrhovima prstiju.

Potencijal u Erminovom projektu prepoznali su investitori iz Francuske koji su odmah uspostavili suradnju i koji će, nakon izrade konačne verzije joystika, pristupiti njegovoj prezentaciji i reklamiranju.

Uporedo s tim projektom Ermin zajedno sa svoja dva prijatelja, Vildanom Tursićem i Davorom Jurićem, također inovatorima, pokreće StartUp kompaniju "XOR" koja će se baviti consultingom i razvojem embeded sustava, te outsourcingom.

Također, cilj im je odlazak na najveću Euroazijsku StartUp konferenciju koja će biti održana od 3. do 5. listopada u Istanbulu. Nakon što bude završen projekta EMG joystik planiraju izradu kompletnog odijela, priopćeno je iz Internacionalnog Burch Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close