Prijave

Studenti od sada lakše do stipendija na američkim sveučilištima

Sci-Tech / Flash | 29. 11. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 21.200.000 upisanih studenata godišnje te rekordnih 886.052 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2013.-2014., SAD je i dalje svetski lider u međunarodnom obrazovanju. Taj podatak ne čudi, s obzirom da se prema rang listi Academic Ranking of World Universities, više od 50 američkih sveučilišta nalazi u TOP100 najboljih svjetskih sveučilišta.

Nakon velikog zanimanja javnosti, agencija za stipendiranje Sports Scolarships USA, otvorila je novi krug prijava za zainteresirane studente sportaše s ovih prostora, koji bi hteli besplatno studirati na najprestižnijim američkim sveučilištima. Rokovi za prijave srednjoškolaca i studenata otvoreni su u studenom i traju do ožujka iduc´e godine.

SSUSA je švicarska agencija, koja je preko svog predstavništva, u protekloj akademskoj godini pronašala 30-ak punih stipendija mladim sportašima sa ovih prostora, koji su puni dojmova.

"SSUSA mi je uveliko pomogla da ostvarim svoj san. Od mog prvog kontakta do realizacije puta prošlo je svega 2-3 mjeseca. Život mi se preokrenuo za 360 stupnjeva. Novi ljudi iz svih dijelova svijeta, vrhunska infrastruktura obrazovanja i sporta, jednom riečju Amerika. ", rekao je Sven Pilek, koji je zahvaljujuc´i nogometu dobio stipendiju Ilinois Central College-a.

Na pitanje bi li preporučio i drugima da se prijave, Pilek odgovara. "Ovo c´u pamtiti cio život i svakako preporučujem mladim i ambicioznim ljudima da se odvaže na ovaj korak jer ce im agencija pomoc´i u realizaciji. Nikad nisam požalio došavši ovamo jer sam uspio uskladiti sport pritom dobivši vrhunsko obrazovanje. "

Prilikom procesa pripreme i traženja najpovoljnijih uvjeta za studente sportaše, tim SSUSA usko surađuje sa stručnjacima iz regije kako bi potencijalni studenti bili što uspješnije predstavljeni trenerima na američkim fakultetima. Tim pristupom otvara se moguc´nost mladim sportašima da na što jednostavniji, brži i transparentniji način stupe u kontakt sa buduc´im trenerima i ostvare besplatno inozemno akademsko obrazovanje.

SSUSA nudi pomoc´ pri dobivanju stipendija za dvadesetak sportova, a najvec´a potražnja američkih trenera trenutno vlada za ženskim i muškim nogometašima, atletičarima, tenisačima, košarkašima i odbojkašima.

Upravo je odbojkaška stipendija pomogla mladoj Sunčici Bakić iz Crne Gore da upiše Eastern Arizona College i posle nastavi studij na Havajima. "Jedna sam od mnogobrojnih internacionalnih studenata – sportaša na stipendiji u Americi, i sa sigurnošću mogu reći da bolji put za svoju budućnost nisam mogla odabrati. Agencija SSUSA je upravo ono što bih preporučila svim studentima – sportašima koji planiraju osvojiti svijet, ili su u USA i treba im pomoć. Upravo ova agencija se angažirala za moju budućnost – potpisavši jos 2 godine fakulteta posle junior collega, sebi sam zagarantirala dalji kulturni, obrazovni i sportski napredak.", rekla je Bakić.

Maja Šaša, recruiting manager za SSUSA, i sama je prošla američki sustav školovanja. "SSUSA je do sada imala odlična iskustva sa mladim sportašima sa ovih prostora, te su nerijetko među najboljim studentima na svojim fakultetima. Upravo zbog zapaženih sportskih i akademskih rezultata, naš je tim tijekom godina stekao ugled i poverenje američkih trenera u sva tri sportsko-studentska udruženja (NCAA, NAIA, NJCAA), a posebnost naše agencije je što našim stipendistima nudimo promociju njihovih dostignuc´a kod potencijalnih trenera iz raznih sportova. Takođe, za njih završavamo kompletan proces dobivanja stipendije sve do potpisivanja samog ugovora sa fakultetom. ", izjavila je Šaša.

Prijave su u tijeku, a svi srednjoškolci, maturanti i studenti, koji se bave nekim od navedenih sportova, a želeli bi studirati u SAD-u mogu se prijaviti na [email protected]. Za više informacija mogu posetiti stranicu www.ssusa.eu

Kopirati
Drag cursor here to close