posjet

Studenti iz Mostara na Danima psihologije u Zadru

Sci-Tech / Flash | 27. 05. 2016. u 15:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog tjedna (19.-21. svibnja 2016.) na Sveučilištu u Zadru održan je međunarodni znanstveno-stručni skup XX. Dani psihologije. Ovaj skup se već 37 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

U početku je bio osmišljen kao regionalni skup, ali ubrzo prerasta te okvire i danas predstavlja renomirani međunarodni skup. Njegovu kvalitetu su prepoznali i brojni sudionici, između ostalog i Hrvatsko psihološko društvo, koje je ove godine sudjelovalo i u samoj organizaciji skupa.

Program skupa uključivao je tematske simpozije, okrugle stolove, te izlaganja znanstvenih i stručnih radova iz raznih područja psihologije, kao što su: percepcija, kognicija, eksperimentalna psihologija, metodologija, razvojna psihologija, edukacijska psihologija, socijalna psihologija, emocije, motivacija, ličnost, psihofiziologija stresa, psihofiziologija rada, organizacijska psihologija, klinička psihologija, zdravstvena psihologija, itd.

Na skupu su sudjelovali i studenti psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Posjet i sudjelovanja na različitim skupovima u cijeloj regiji postali su standard za studente psihologije, pa tako ni ovaj skup nije bio izuzetak. Kao aktivni sudionici skupa, usmeno ili u poster sekcijama, izložili su završne, diplomske radnje i sva ostala istraživanja koja provode u sklopu obavezne nastave, i tako na najbolji način predstavili svoj studij, Filozofski fakultet i Sveučilište.

Ovim putem studenti psihologije žele zahvalili svim sponzorima, koji su prepoznali važnost ovakvih susreta za studente i financijski pripomogli pri realizaciji ovog putovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close