Budućnost školovanja

Studenti Ivaniću: Hoćemo li nastaviti školovanje u BiH ili inozemstvu?

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 17:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istaknuo je tijekom prijema za najbolje studente svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da je to sveučilište veoma bitno za razvoj Republike Srpske i da treba stvoriti uvjete za dalji razvoj te visokoškolske ustanove, prenosi Srna.

Ivanić je rekao studentima da su političari najodgovorniji za kreiranje i pozitivnog i negativnog ambijenta u zemlji i regiji, ali da trebaju inzistirati na onome što je pozitivno, u što svakako spada i nastavak obrazovanja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Studente je zanimalo mišljenje predsjedavajućeg Predsjedništva o tome trebaju li studiranje nastaviti u Bosni i Hercegovini ili inozemstvu.

On je izrazio nadu da će studenti koji se odluče da dalje školovanje nastave u inozemstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najbolji studenti istočnog dijela Srpske, među kojima je i nekolicina s prosječnom ocjenom deset, razmijenili su s Ivanićem mišljenja o obrazovanju, te životu i zanimanjima mladih i studenata, ali ih je zanimalo i Ivanićevo mišljenje o političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regiji.

Osim toga Ivanića su pitali i kakva su njegova studentska i profesorska iskustva, uloga međunarodne zajednice u BiH i kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close