EBEC – Dani inženjera

Studenti imaju rješenje problema biciklističke staze u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2015. u 05:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je “EBEC – Dani inženjera – Mostar”, projekt u organizaciji Lokalne BEST grupe Mostar.

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije: Case Study – teorijsko rješenje problema i Team Design – praktično rješenje određenog zadatka. Zadatke su radili 32 natjecatelja, podijeljena u četiri tima po četiri natjecatelja u svakoj od kategorija.

U kategoriji ”Case Study” zadatak je bio da studenti pronađu rješenje problema biciklističke staze u Mostaru, dok je u kategoriji ”Team Design” tim trebao napraviti mašinu za ispaljivanje gumica.

U oba zadatka se pokazala visoka kreativnost i domišljatost svih natjecatelja, kao i natjecateljski duh i inženjerski pristup rješavanju problema, što je i bio cilj samoga natjecanja.

U kategoriji ”Case Study” pobjedu je odnio tim “FIT” , dok je u kategoriji ”Team Design” pobijedio tim pod nazivom ”Mašala pingvini”.

Diplome i nagrade za natjecatelje za sve sudionike, a prvoplasirane očekuje glavna nagrada – putovanje na regionalno natjecanje u Beograd, sa svim plaćenim troškovima od strane organizatora u svibnju ove godine.

Sama organizacija projekta je ocijenjena jako uspješnom, kako od strane sudionika projekta i natjecatelja, tako i od strane kompanija i sponzora samoga projekta.
Sponzori projekta Tehnološki park Intera, Red Bull, Meta Software Solutions, COX4, Herc taxi, Zvečevo, Univerzitet “Džemal Bijedić”, te Unija Studenata univerziteta “Džemal Bijedić”.

Grupa ”BEST – Mostar” se nada da će ovaj projekt prerasti u jednu tradiciju i da će iz godine u godinu biti na sve većem organizacijskom nivou, kako bi studentima Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru omogućili da pored redovnog studija pokažu svoje znanje na ovakvim i sličnim projektima i natjecanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close