Bolid

Studenti FSRacing Team Sveučilišta u Mostaru s Poskokom otputovali u Češku

Sci-Tech / Flash | 01. 09. 2015. u 11:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije i pol godine studenti Fakulteta strojarstva i računalstva Sveučilišta u Mostaru uključili su se prvi u BiH u projekt  ''Formula student''. Projektom su trebali osmisliti, konstruirati i izraditi bolid jednosjed.

Danas, nakon dvije i pol godine rada, imaju završen bolid Ammodytes s kojim su otputovali na natjecanje u Češku.

Prije odlaska na natjecanje studenti koji čine FSRacing Team Sveučilišta u Mostaru održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o nastanku bolida i samom projektu.

Novinarima su govorili Ante Hrkać, Igor Šimić, Dejan Jurišić i Gordan Lješić. Što su rekli studenti i kako izgleda bolid pogledajte u video prilogu.

Na kraju je govorio i doc. dr. sc. Željko Stojkić v.d. dekana.

''Danas su oni pokazali svima nama da se može u ovakvim okolnostima koje su jako teške napraviti nešto. Ovaj bolid možda nije na tehnološki vrlo visokoj razini, ali za naše uvjete, za naše studente i njihova znanja to je nešto kroz što su oni jako puno naučili. Naučili su da nije dovoljno samo projektirati. Treba to proizvesti po kvalitetnoj cijeni, cijeni koja je prihvatljiva. Naučili su rješavati probleme'', rekao je doc. dr. sc. Željko Stojkić, v. d. dekana Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close