budući manageri

Studenti Ekonomije iz Mostara u posjeti kompaniji Ledo

Sci-Tech / Flash | 14. 06. 2015. u 06:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 11. 6. 2015. godine, studenti treće godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, smjer Menadžment, posjetili su kompaniju Ledo d.o.o. sa sjedištem u Čitluku. Svrha posjete je bila unaprjeđenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje za ono što ih čeka u poslovnom svijetu.

Studenti su dočekani od strane šefice marketing sektora, gđe. Divne Kordić. Gđa. Kordić je u svom izlaganju upoznala studente sa principom poslovanja, poslovnim okruženjem te aktivnostima koje su neophodne za funkcioniranje jedne zdrave kompanije, pružajući im tako jednu realnu sliku poslovnog svijeta.

Ledo d.o.o. je vodeći proizvođač i distributer sladoleda i smrznute hrane u regiji. Visoka stručnost i motivacija zaposlenih, udruženi s vrhunskim kvalitetom proizvoda, omogućili su Ledu da kroz tradiciju dugu 50 godina razvije široku paletu kvalitetnih smrznutih proizvoda, i time ostvari svoj primarni cilj, a to je zadovoljstvo kupaca.
Realizirna posjeta je samo još jedna u nizu za studente spomenutog fakulteta. Naime, tijekom cijelog semestra, studenti su imali priliku posjetiti jedne od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini, čime im je pružena jedinstvena mogućnost povezivanja i stvaranja poslovnih veza te obogaćivanja vlastitih znanja i vještina primjerima iz prakse.

Ovim potezima, Ekonomski fakultet je još jednom potvrdio svoju kvalitetu tako što gradi budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude spremne prihvatiti tržišne izazove.

Kopirati
Drag cursor here to close