U 'oblaku'

Stiže Photoshop za Chrome OS

Sci-Tech / Flash | 30. 09. 2014. u 17:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Googleovi Chromebook uređaji i pripadajući operativni sustav Chrome OS dosada su se gotovo isključivo koristili za jednostavne zadaće kao što je pisanje teksta.

Korisnici koji su na svojim Chromebook uređajima htjeli uređivati fotografije imaju razloga za zadovoljstvo, Google i Adobe zajednički su najavili skoru dostupnost inačice Photoshopa koja će biti prilagođena Chrome OS sustavu.

Zasada je riječ o cloud aplikaciji u beta fazi razvoja, koja će na početku biti dostupna samo obrazovnim institucijama na američkom tlu koji posjeduju pretplatu na Adobeov Creative Cloud servis. Aplikacija će se izvoditi u virtualizacijskoj okolini te najvjerojatnije zahtijevati stalnu vezu na Internet.

Aplikacija bi korisnicima trebala biti dostupna za oko tri ili četiri tjedna koliko je potrebno da bude odobrena od strane Adobea. Posebnost ove verzije Photoshopa je potpuna integracija s Googleovim servisom za pohranu podataka u oblaku, Google Driveom, što znači da se radovi nastali u Photoshopu mogu pohranjivati u Drive.

Kopirati
Drag cursor here to close