Za ljubitelje 'Jabuke'

Stigao iOS 8

Sci-Tech / Flash | 17. 09. 2014. u 18:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Apple predstavio dva nova iPhonea koje u startu pokreće iOS 8, vrijeme je da se i oni stariji nadograde na najnoviju verziju ovog operativnog sustava.

Jedna od stavki koju treba treba izdvojiti je “Continuity”, što omogućuje bolju integraciju iOS-a s OS X operativnim sustavom. Obuhvaća jednostavno upućivanje telefonskih poziva i slanje poruka izravno s Mac računala, kao i brzu razmjenu datoteka, prenosi Mob.hr.

Nadalje, notifikacijski centar dolazi s poboljšanjima u vidu svojevrsnih widgeta, a iCloud Drive razmjenu datoteka. Tu je i novi HealthKit koji će omogućiti integraciju aplikacija nezavisnih proizvođača te Family sharing, gdje će biti omogućeno dijeljenje sadržaja kupljenog na iTunes trgovini unutar obitelji.

Tu su još i mnoga druga poboljšanja u drugim segmentima iOS-a, a jedna od dugo očekivanih je mogućnost instalacije alternativnih tipkovnica. Već tijekom testnog perioda u protekla tri mjeseca, developeri su razvili veliki broj tipkovnica koje ćete odmah nakon nadogradnje moći koristiti.

Dakle, iOS 8 će biti dostupan tijekom današnjeg dana, a moći ćete ga instalirati ukoliko posjedujete jedan od sljedećih uređaja: iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Mini, iPad Mini 2, iPod Touch 5 generacije.

Kopirati
Drag cursor here to close