Čuveni fizičar

Stephen Hawking: Ako nas vanzemaljci nađu, uništit će sve

Sci-Tech / Flash | 03. 10. 2015. u 06:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuveni fizičar Stephen Hawking veruje da će vanzemaljci, ukoliko posjete našu planetu, uništiti čovječanstvo.

“Ako nas vanzemaljci posjete, posljedice će biti iste kao kad se Columbo iskrcao u Americi, što nije bilo dobro po Indijance”, rekao je Hawking u intervjuu za španjolski “El Pais”.

“Takva napredna civilizacija, možda nomadska, kolonizirala bi i osvajala svaku planetu do koje može doći”. Hawking je istaknuo da bi za ljude od ključnog značaja bila kolonizacija neke druge planete.

“Sve je veći rizik da će Zemlja biti uništena nekom katastrofom”, rekao je on. “Zato želim utjecati na svijest javnosti o značaju svemirskih putovanja. Ne treba gledati suviše u budućnost, nego se treba koncentrirati na sadašnjost”.

Hawking odavno govori o opasnostima koje bi po čovječanstvo mogla predstavljati neka inteligentna vanzemaljska civilizacija. U posljednje vrijeme podržava desetogodišnji projekat milijardera Jurija Milnera vrijedan 100 milijuna dolara, koji bi se trebao baviti potragom za inteligentnim oblicima života van Zemlje.

“Ne znamo mnogo o vanzemaljcima, ali zato znamo mnogo o ljudima”, rekao je on tada.

“Ako pogledate povijest, manje inteligentni organizmi su u kontaktu s ljudima uglavnom izvlačili deblji kraj, kao i civilizacije s primitivnijim tehnologijama. Ona vrsta koja bi mogla pročitati naše poruke, može biti milijardama godina naprednija od nas. To znači da je i daleko moćnija i možda nas neće smatrati ništa vrijednijim od bakterija”, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close