na rubu stvarnosti

Srednja ekonomska škola Livno postala "škola-mentor"

Sci-Tech / Flash | 29. 04. 2016. u 13:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti po redu i već tradicionalni Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business, Livno 2016, održan je danas u sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu, priopćeno je iz Ureda Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice ravnatelja Srednje ekonomske škole Livno, Miroslava Ćurića te plesno-glazbenog programa učenika srednjih škola, ovogodišnji Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business otvorio je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić.

I ove godine Sajam, na kojem je sudjelovalo sedam vježbovnih tvrtki iz tri srednje škole s područja HBŽ-a, održan je pod pokroviteljstvom Vlade HBŽ-a, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a te općinskog načelnika Livna, Luke Čelana.

Koncept vježbovne tvrtke, započet u Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu prije više od 15 godina, zasniva se na principu "poslovanja na rubu stvarnosti", što znači da tvrtke osnovane u školama rade sve što i tvrtke u stvarnom poslovnom svijetu, osim što posluju fiktivnom robom i fiktivnim financijama.

U tvrtkama se uči "poslovanje" od osnivanja do zatvaranja tvrtke i tako zaokružuju znanje i vještine potrebni za suvremeno poslovanje.

Iz tog razloga Srednja ekonomska škola Livno svake godine organizira ovaj sajam kako bi potakla učenike na napredovanje, želju za samostalnošću, samopotvrđivanjem i primjenu teorijskog znanja kroz razvoj poduzetničkih sklonosti, vještina, stajališta i suradnje među učenicima i nastavnicima.

Projekt je financiran i podržan od strane KulturKontakta Austria i Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, a iz Srednje ekonomske škole ponosno ističu kako su upravo oni postali "škola-mentor" za druge škole koje tek ulaze u svijet takvog učenja i obrazovanja, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close