Tražen među dilerima

Smartphonei nisu in, povećala se potražnja za modelom Nokije iz 1999.

Sci-Tech / Flash | 01. 02. 2015. u 08:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trendu su mobilni uređaji s velikim ekranima koji, naravno, stalno moraju biti povezani s internetom kako bi uvijek mogli dobivati mailove, obavijesti s Facebooka, Twittera i drugih mreža i slično. No, nisu svi ljubitelji modernih pametnih telefona, a na portalu Vice kažu kako je u Velikoj Britaniji iznimno popularan jedan Nokijin telefon koji je prvi put predstavljen još 'davne' 1999. godine – model 8210.

Ovaj telefon, naravno, nije popularan među običnim mobilnim korisnicima, već je iznimno tražen među dilerima te novinar Vicea kaže da su sve osobe (tj. dileri) s kojima je razgovarao imale neki od starijih modela Nokijinih telefona. 'Starim Nokijama barem možete vjerovati', komentirao je jedan diler koji koristi četiri modela Nokije 8210 za koju kaže da je puno bolja od iPhonea i novih modela mobilnih telefona jer moderne telefone policija može lako nadzirati, dok to nije slučaj Nokijama s kraja devedesetih, prenoosi Zimo.hr. Naime, ovaj telefon nema podrške za Bluetooth, NFC niti WiFi pa se njihove vlasnike ne može pratiti putem ove tehnologije, no zato ima podršku za infracrveno povezivanje – što je dilerima koji mijenjaju telefone iznimno bitno jer mogu brzo prebaciti informacije s jednog uređaja na drugi.

Također, veliki plus su i male dimenzije samog telefona te trajanje baterije jer uz intenzivno korištenje baterija na današnjim telefonima ne može izdržati niti jedan dan, dok na starijim mobitelima baterije mogu bez problema trajati danima.
Ove su Nokije popularne i na eBayu na kojem se i dalje prodaju po cijeni od oko trideset funti, a novinar Vice razgovarao je i s jednim narkomanom kojem su dileri često nudili novac za njegovu Nokiju 8210 te je na kraju zamijenio svoj telefon za drogu u vrijednosti oko pedeset dolara te je nakon toga počeo kupovati stare Nokijine telefone i mijenjati ih za drogu. Da u Velikoj Britaniji vlada velika potražnja za ovim Nokijama potvrdio je i vlasnik jedne trgovine mobilnim uređajima u Birminghamu koji kaže da su se ljudi raspitivali za model 8210, a čim ga dobije, brzo se proda.

Kopirati
Drag cursor here to close