Pametna vožnja

SmartHalo: Navigacija za vaš bicikl

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2015. u 16:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najjednostavnije i najefikasnije sredstvo za prijevoz - bicikl od sada ima mogućnost navigacije, piše N1.

SmartHalo izum može se postaviti na ručke svakog bicikla, a kada je povezan za našim pametnim mobilnim uređajem dobiva funkciju navigacije.

Iako danas postoje mnoge aplikacije na mobilnim telefonima koje imaju funkciju navigacije, one nisu uvijek sigurne, niti praktične ukoliko se vozimo biciklom.

Ono što se događa prilikom pokretanja SmartHalo uređaja jeste da se pojavljuje zeleno svjetlo koje je povezano putem bluetooth veze mobilnog telefona. Jednostavno unesite svoju destinaciju i slobodno se vozite svojim biciklom.

Kada ste u pokretu pojavljuje se bijelo i zeleno svjetlo upozorenja, a ukoliko smo pogriješili smjer kretanja crveno svjetlo će nas upozoriti na to.

Ovaj uređaj također nas upozorava i na telefonski poziv. Pored toga moguće je vidjeti pređeni put, prijeđenu brzinu i utrošene kalorije. Otporan na sve vremenske nepogode, ovaj uređaj prepoznaje i lopove na način da se uključi alarm. Uređaj se automatski ugasi kada završimo sa vožnjom. Vožnja biciklom nikad nije bila pametnija i lakša, stoga uživajte, navodi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close