Za ljubitelje Applea

Službeno objavljen datum predstavljanja iPhonea 6S i 6S Plus

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2015. u 09:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine koje su proteklih tjedana kružile internetom pokazale su se točnima te su iz Applea jučer i službeno objavili kako će u srijedu 9. rujna održati konferenciju na kojoj će predstaviti novitete iz svoje ponude.

Iako se u pozivnici za konferenciju ne spominju proizvodi koje će ova kompanija predstaviti, jasno je da će glavne zvijezde rujanskog eventa biti novi modeli pametnih telefona.

iPhone 6S i 6S Plus dizajnom bi trebali biti jako slični svojim prethodnicima, a iste će ostati i dijagonale ekrana (4,7 i 5,5 inča), no zato možemo očekivati velike promjene ispod haube, piše Zimo.co.

Kao i uvijek, procesor će biti još brži i štedljiviji, grafika bolja, a u Appleu su, čini se, tijekom protekle godine puno radili i na razvoju kamere tako da će novi modeli iPhonea imati 12MP kameru s kojom će se moći snimati i videozapisi u 4K rezoluciji, dok će prednja kamera dobiti kvalitetniji senzor i bljeskalicu.

Najveća novost trebala bi biti Force touch tehnologija o kojoj smo već više puta do sada pisali – riječ je o tehnologiji koju je Apple implementirao na svom satu i na touchpadovima novih modela prijenosnih računala, a omogućuje prepoznavanje jačine pritiska prsta po ekranu (samo dodir ili pritisak).

Osim novih modela telefona, Tim Cook vjerojatno će predstaviti i novu generaciju Apple TV-a s kojom će se, navodno, moći upravljati glasom, a optimistični ljubitelji Applea nadaju se kako će izvršni direktor Applea ponovno upotrijebiti vjerojatno najpoznatiju Jobsovu uzrečicu 'one more thing' i najaviti novu generaciju Appleovog sata (no, Apple Watch 2 realnije je očekivati sljedeće godine).

Proteklih godina predstavljanje Appleovih proizvoda uživo mogli su gledati samo korisnici Appleovih računala i mobilnih uređaja, no u ovoj će konferenciji moći uživati i vlasnici računala koje pokreće posljednja generacija Microsoftovog operativnog sustava (Windows 10) koja je u roku od samo mjesec dana već instalirana na više od 75 milijuna računala.

Kopirati
Drag cursor here to close