Glasovna komunikacija

Skype prevoditelj u realnom vremenu dostupan za korištenje na Windows 8.1 OS-u

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2014. u 15:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova, potencijalno fantastična značajka Skype aplikacije predstavljena je prije otprilike mjesec i pol dana, a od sada je dostupna u produkcijskoj verziji za sve one koji su se registrirali...

Skype prevoditelj u realnom vremenu je definitivno nešto što će mnoge privući da u moru aplikacija za glasovnu, video i tekstualnu komunikaciju izaberu upravo Microsoftovo rješenje, prenosi Zimo.co.

Pod geslom „rušimo jezične barijere“ od sada svi koji su se do sada registrirali za novu uslugu mogu nesmetano koristiti Skype „real time translator“. Istina, trenutačno će u punoj verziji moći uživati samo oni kojima je engleski ili španjolski materinji jezik i to na Windows 8.1 operativnom sustavu, jer u aktualnoj inačici Skype prevoditelj nudi glasovne prijevode, odnosno transkripte istih, samo za dva spomenuta jezika.

Ipak, što se tiče prevođenja konverzacije tekstualnim porukama Skype trenutno ima bazu od preko 40 jezika, s tendencijom proširenja, kao što će se, iako nije precizirano kada, širiti i mogućnost prevođenja glasovne konverzacije.

Nema dvojbi kako će ovime Skype privući širu populaciju, jer Microsoft je, čini nam se, dobro procijenio kako je „preskakanje jezičnih barijera, ali i učenje stranih jezika“ nešto što u današnje vrijeme postaje standard.

Čak i za one koji relativno dobro vladaju određenim stranim jezikom ovo bi mogla biti višestruko korisna opcija, jer će lakše, brže i jednostavnije poboljšati svoje verbalne kvalitete. Ako se do sada niste registrirali za Skype prevoditelj, to još uvijek možete učiniti na službenim stranicama, prenosi Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close