Christopher Holzl

Skijalište u dvorištu: Napravio stroj za pravljenje umjetnog snijega

Sci-Tech / Flash | 02. 01. 2017. u 12:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi Austrijanac Christopher Holzl (25) samostalno je osmislio uređaj za proizvodnju umjetnog snijega u dvorištu kuće, prenosi agencija Anadolija.

Koristeći crijevo za vodu iz vrta i tehničku opremu vrijednu stotinjak eura, Holzl je umjetnim snijegom prekrio travnjak u svom dvorištu.

Na ovu ideju se, kako kaže Holzl, odlučio nakon što tijekom prosinca prošle godine u Austriji nije bilo snježnih padalina.

Holzl koji živi u Kolsassu, u zapadnoj državi Tyrol, a na uređaju je počeo raditi prije par godina dok je studirao kao strojarski inžinjer.

Uređaj, odnosno "snježni top" na koji je utrošio 500 sati rada, radi na principu korištenja vode kroz kompresor i sredstva za prečišćavanje vode koje radi pod velikim pritiskom izbacujući snježne pahulje.

Budući da voli zimske sportove, Holzl je u dvorištu svoje kuće formirao snježni pokrivač visok šest metara gdje je napravio i snježni dvorac sa klupama i ledenim barom gdje provodi vrijeme sa svojim prijateljima.

Mladić kaže kako su ljudi zadivljeni njegovom snježnom strukturom u dvorištu te da bi se, uz trenutne temperature zraka, njegov snijeg mogao zadržati do kraja veljače.

Holzl je do sada izradio 60 snježnih topova koje je ručno napravio i planira da model prodaje online preko svoje tek osnovane kompanije "snow4home".

Vjeruje da na svjetskom tržištu ima mjesta za njegov proizvod, posebno među obiteljima koje sa djecom žele praviti snježne dvorce u dvorištu te hotele koji svojim gostima žele pružiti zimski ambijent.

Kopirati
Drag cursor here to close