tooway

Širokopojasni internet dostupan u cijeloj Hrvatskoj zahvaljujući satelitu

Sci-Tech / Flash | 27. 11. 2014. u 15:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

vako kućanstvo u Hrvatskoj moći će dobiti pristup širokopojasnom internetu bez obzira gdje se nalazi, zahvaljujući ugovoru između Eutelsat Broadbanda i njegova poslovnog partnera u Hrvatskoj Intersat Telecoma s Hrvatskom poštom o prodaji usluge širokopojasnog pristupa internetu putem satelita (tooway).

„Usluga tooway promijenit će trenutačnu situaciju u pogledu raspoloživosti širokopojasnog interneta u Hrvatskoj, budući da će od sada domaćinstva u svim dijelovima Hrvatske moći imati pristup internetu te tako premostiti digitalni jaz”, kazao je u četvrtak na predstavljanju nove usluge Anastasios Nikoyiannis, regionalni direktor Eutelsat Broadbansa za Grčku i Balkan.

Dodao je da tooway omogućuje korisnicima pristup internetu putem satelita neovisno o zemljopisnoj lokaciji, uz brzinu preuzimanja do 22 Mbps i brzinu učitavanja do 6 Mbps. Uz to, instalacija opreme je vrlo jednostavna a sastoji se od satelitske antene veličine 75 centimetara i modema, koje korisnik može instalirati sam ili uz pomoć ovlaštenih instalatera.

Usluga tooway službeno je od prošlog tjedna dostupna u maloprodajnoj mreži Hrvatske pošte, koja je rasprostranjena diljem zemlje, a prvenstveno je namijenjena korisnicima čiji su domovi izvan dosega zemaljske infrastrukture, kazao je Marko Janković, direktor Intersat Telecoma.

"Prema podacima HAKOM-a, 70 tisuća kućanstava u Hrvatskoj nema pristup internetu, a 200 do 300 tisuća ima lošu kvalitetu usluge uz male brzine. To su naši potencijalni korisnici ", kazao je Janković.

Intersat Telecom nudi u Hrvatskoj šest paketa usluga, pri čemu je cijena početnog paketa 149,99 kuna mjesečno za 8 GB podataka. Ostali paketi omogućuju mjesečni promet i do 100 GB ili neograničeni promet uz cijenu od 849 kuna mjesečno, uz ugovornu obvezu od 24 mjeseci, prenosi Hina.

Usluga tooway pruža se putem Eutelovog satelita KA-SAT, prvog satelita nove generacije izrazito visokog kapaciteta.

Kopirati
Drag cursor here to close