Upravni odbor

Sindikat BHRT-a: Rad javnih servisa je na granici zakona

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2016. u 18:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u zahtjeva da se do 31. svibnja ove godine počne rješavati problem dugogodišnjih dugovanja entitetskih javnih RTV servisa navedenih u financijskom izvještaju BHRT-a za 2015. godinu.

To se odnosi na naplaćenu RTV pretplatu putem inkaso službi, koju su zadržali za sebe i nisu uplatili na račun BHRT-a, RTVFBiH je dužna 2,5 milijuna KM, a RTRS 8,5 milijuna KM, te usluge koje pružaju radnici BHRT-a entitetskim televizijama, RTVFBiH je dužna 13,5 milijuna KM, a RTRS 280 tisuća KM.

''Smatramo da ako menadžmenti entitetskih javnih servisa, ne žele platiti rad radnika BHRT-a, menadžment BHRT-a ne smije dozvoliti daljnje ponižavanje svojih radnika koji zbog planiranih poslova za entitetske javne servise, a malog broja izvršitelja, dolaze u situaciju da rade u veoma teškim uvjetima, na granici zakona'', navodi se u priopćenju UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Zbog ovakvog odnosa entitetskih javnih servisa, kako dodaju, ugroženi su veliki projekti BHRT-a kao što su EURO 2016 i OI Rio 2016, a samim tim opstojnost i osnovna funkcija Javnog servisa.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u navodi da će poduzeti sve mjere u skladu sa zakonom da zaštiti radnike BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close