www.unidu.hr

'Semper primus, semper melior' – 'Uvijek prvi, uvijek bolji'

Sci-Tech / Flash | 18. 06. 2015. u 15:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Semper primus, semper melior“ slogan je Sveučilišta u Dubrovniku, i ne samo slogan već način rada. Naime „Uvijek prvi, uvijek bolji“ označava sve napore koji se poduzimaju da bi se studentima osigurala što kvalitetnija nastava, pa i sve ostalo što ide uz studentski život.

Tako je Sveučilište u Dubrovniku u raznovrsnim aktivnostima bilo prvo, kao i u primjeni Bolonjskog procesa, a koje su rezultat prvi prvostupnici i magistri struke u Hrvatskoj. Kako bi se doista puna pozornost posvetila studentu, na Sveučilištu u Dubrovniku komunikacija se s nastavnicima odvija neposrednim kontaktom, u najkraćemu mogućem roku. Nastava je organizirana u malim skupinama. Uz to, studentima Sveučilišta u Dubrovniku nudi se svake godine razmjena na temelju Erasmus+ programa, što znači da student može semestar ili godinu provesti na nekome od europskih sveučilišta, a imaju i mogućnost stručne prakse u institucijama, tvrtkama, udrugama... Sveučilište već sedam godina ima svoju radio postaju – UNIDU radio. Program se emitira na Internetu s pomoću live streama, i na frekvenciji 97, 5 MHz za uže gradsko područje, u potpunosti ga uređuju studenti Odjela za komunikologiju. Da se studenti, uz to što naporno uče, izvrsno i zabavljaju, dokaz su studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju; oni se redovito koriste mogućnošću terenske nastave, pa su u sklopu takve vrste edukacije išli na rafting na Cetinu i na druge atraktivne lokacije.

S obzirom na to da je Sveučilište u Dubrovniku integrirano - sastoji se od odjela, ne fakulteta. Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izvodi preddiplomske i diplomske studije „Ekonomija“ i „Poslovna ekonomija“ (smjerovi: Marketing, Turizam, Međunarodna trgovina i IT menadžment); Pomorski odjel preddiplomske studije: „Nautika“, „Brodostrojarstvo“ i „Pomorske tehnologije jahta i marina“ te diplomski studij „Pomorstvo“. Na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo izvode se preddiplomski i diplomski studiji „Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu“ i „Primijenjeno/poslovno računarstvo“, dok se na Odjelu za akvakulturu izvode preddiplomski studij „Akvakultura“ i diplomski studij „Marikultura“. Preddiplomski studij „Mediji i kultura društva“ i diplomski studiji „Mediji“ i „Odnosi s javnostima“ izvode se na Odjelu za komunikologiju. Odjel za umjetnost i restauracija izvodi preddiplomski i diplomski studij „Restauracija i konzervacija artefakata od drva, papira, tekstila, metala i keramike“. Na Odjelu za stručne studije izvode se dva preddiplomska studija „Sestrinstvo“ i dislocirani studij u Pločama „Financijski menadžment“ te specijalistički diplomski stručni studij „Kliničko sestrinstvo“. Na Odjelu za humanističke studije (u osnivanju) od akademske 2015./2016. započet će s izvedbom preddiplomski sveučilišni studij „Povijest Jadrana i Mediterana“. U akademskoj 2014./2015. godini na Sveučilištu u Dubrovniku izvodi se i jedan poslijediplomski specijalistički studij i sedam međusveučilišnih poslijediplomskih (doktorskih) studija.

Ako se još niste odlučili oko studija, evo nekoliko činjenica zašto Sveučilište u Dubrovniku: svim studentima Sveučilišta u Dubrovniku osigurana je besplatna ulaznica za kino-predstave, kazališne predstave, koncerte, izložbe, muzeje, za šetnju gradskim zidinama, neograničeni broj puta. Svi studenti Sveučilišta u Dubrovniku postaju vlasnikom kulturne iskaznice koja mu omogućuje sve gore naznačeno.

Sigurni smo da znate da je Dubrovnik grad upisan u UNESCO-ov registar svjetske baštine, izgrađen po mjeri čovjeka, intiman i zaštitnički. U brojnim kafićima, kavanama, galerijama i trgovima susrest ćete mlade i stare svih nacija, čuti mnoge svjetske jezike i osjetiti dah kozmopolitizma. Konačno, tu je i šetnja po oko dva kilometra dugim gradskim zidinama, građenim i nadograđivanim kroz 500 godina, sve do pada Dubrovačke Republike; s njih puca pogled na krovove grada, koji su njegova prekrasna peta fasada.

Dođite, upišite se na Sveučilište, studirajte u ambijentu koji će vam život i rad učiniti ugodnim uza sav napor koji izabrani studij iziskuje!

Kopirati
Drag cursor here to close