''Briga'' za školarce

Sastanku o obrazovanju u HNŽ odazvale se samo dvije stranke

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2015. u 16:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu članova Upravnog odbora Udruge roditelja “Naša djeca 2014”, danas je u Mostaru održan sastanak o trenutnom stanju u osnovnom obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Na sastanak su pozvani predstavnici svih političkih stranaka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a odazvali su se samo predstavnici Naše stranke i Hrvatske republikanske stranke, priopćeno je iz Udruge “Naša djeca 2014”.

Predstavnici Udruge su prisutnima predočili dio problema s kojima se djeca i roditelji svakodnevno suočavaju, a vezani su za lošu infrastrukturu u školama, udžbenike, težinu torbi, sistematske preglede, prijevoz učenika, održavanje škola, školovanje djece s posebnim potrebama, kvalitetu i cijenu udžbenika, zakonsku regulativu, pravilnike i druge probleme koji danas opterećuju školstvo.

Predstavnici stranaka pokazali su razumijevanje za neophodnost iznalaženja rješenja za osiguranje nesmetanog školovanja djece, nakon čega je zaključeno kako uzajamna suradnja Udruge i stranaka treba biti usmjerena ka poduzimanju aktivnosti vezanih za poboljšanje uvjeta odvijanja odgojno obrazovnog procesa u HNŽ.

Aktivnosti se odnose na promoviranje obrazovanja, poticanje institucija na obavljaje poslova iz svoje nadležnosti, inzistiranje na transparentnosti rada resornog ministarstva te ukazivanje na veći stupanj profesionalizma vladajućih u rješavanju problema obrazovnog sustava, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close