elektronički div

Samsung vratio u prodaju model Galaxy Note 7

Sci-Tech / Flash | 01. 10. 2016. u 09:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsungov pametni telefon Galaxy Note 7 ponovno je u prodaji u Južnoj Koreji u subotu, gotovo mjesec dana nakon što je taj elektronički div bio prisiljen obustaviti prodaju zbog slučajeva u kojima su se baterije mobilnog uređaja zapalile za vrijeme punjenja.

U novim modelima baterije su zamijenjene, rekao je glasnogovornik. Model će se ponovno prodavati u Europi od 28. listopada.

Samsung je obustavio prodaju tog modela početkom prošlog mjeseca nakon priznanja slučajeva u kojima je tzv. fablet, prvotno lansiran 19. kolovoza i prodan u nekoliko zemalja, za vrijeme punjenja baterije bio zahvaćen plamenom. Nekoliko zrakoplovnih tvrtki zabranilo je putnicima da ih unose u zrakoplov.

Tvrtka je objavila da je obuhvaćeno 2,5 milijuna telefona i svim je kupcima ponuđena zamjena, među njima 1,4 milijuna kupaca samo u Južnoj Koreji i SAD-u.

Američko vijeće potrošača priopćilo je da posjeduje 92 izvješća o tome da su se mobilni uređaji pregrijali ili da ih je zahvatio plamen.

Model Galaxy Note 7 je najnoviji uređaj iz Samsungove serije takozvanih fableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima. Samsung je također u Note 7 dodao čitač šarenice koji omogućuje korisnicima otključavanje telefona skeniranjem oka, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close