Tužbe

Samsung u problemima: Perilice rublja eksplodiraju

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2016. u 14:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je potvrdio da su u tijeku pregovori s američkom Komisijom za zaštitu potrošača poslije podnošenja tužbe protiv ove kompanije zbog njenih perilica rublja koje mogu eksplodirati.

Komisija je upozorila na probleme sa određenim modelima perilica rublja koje se pune odozgo. Jedna odvjetnička tvrtka iz SAD tužila je južnokorejsku kompaniju s napomenom da kvar može izazvati ozljede ili materijalnu štetu.

Ovi problemi uslijedili su nakon što je Samsung povukao iz prodaje novi model mobilnog telefona “Note 7″ zbog nekoliko slučajeva eksplozija baterija.

Problematične perilice rublja proizvedene su od ožujka 2011. do travnja 2016. godine, prenio je BBC.

Samsung nije objavio o kojim je modelima riječ, ali je priopćio da zbog abnormalnih vibracija može postojati rizik od ozljeđivanja ili oštećenja imovine kada se peru posteljine, veće količine rublja ili vodootporni materijali.

Na Samsungovoj web stranici kupci mogu unijeti serijski broj svoje perilice rublja da bi utvrdili je li je njihov aparat među rizičnima.

Kompanija je savjetovala vlasnicima spornih perilica korištenje programa s nižim brojem obrtaja kada peru spomenute materijale.

Kopirati
Drag cursor here to close