Got Root?

RT: Anonymous u ime FBI-ja 'ukrao' podatke institucija BiH

Sci-Tech / Flash | 05. 10. 2014. u 10:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Web-stranice najvažnijih institucija u BiH, Velikoj Britaniji, Belgiji i u više od 20 drugih zemalja bili su na meti napada hakerske skupine Anonymous po nagovoru skrivenog doušnika FBI-ja Hectora Monsegura.

Prenijeli su to u ruski mediji nakon što su se ovog tjedna pojavili dokumenti koje su koristili američki tužitelji kao dokaze protiv Anonimusa i njihovog člana Jeremyja Hammonda u napadima na portale u BiH i ostalim zemljama.

Prije nego što su američke vlasti uhitile Hammonda u Chicagu u ožujku 2012. dužnosnici su skupili dokaze protiv njega uz pomoć njegova bivšeg kolege hakera Monsegura poznatog i kao Sabu.

- Upadao sam u brojne sajtove koje mi je on predstavljao, krao sam e-mail naloge i baze podataka i prebacivao na njegov server koji je u stvari pripadao FBI-ju. Predavao sam i lozinke i tajne prilaze metama koje su završavale u rukama FBI-ja i koji su onda mogli kontrolirati te mete - rekao je Hammond koji je lani osuđen na deset godina zatvora.

Na listi, koju je Sabu davao Hammondu, bile su adrese organizacija koje su pripadale ili bile povezane s vladama nekih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close