Udruga "Forma F"

Razumijevanje i prepoznavanje nasilja – Korak k prevenciji

Sci-Tech / Flash | 08. 10. 2015. u 11:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Forma F" ovoga tjedna započela je provedbu projekta "Razumijevanje i prepoznavanje nasilja – Korak ka prevenciji II" na području Mostara.

Projekt se realizira u sklopu Okvirnog plana prevencije za suzbijanje rodno utemeljenog nasilja na području Grada Mostara za period 2012. do 2015., koji su potpisali Grad Mostar i Koordinacijski tim Gender centra Federacije BiH.

U srijedu, 7. listopada održana je interaktivna edukativna radionica za psihologe, pedagoge i nastavno osoblje mostarskih osnovnih škola.

Cilj radionice bio je podizanje razine znanja o razumijevanju i prepoznavanju nasilja, što je prvi neophodni korak ka prevenciji takvih nasilnih radnji.

Rodno utemeljeno nasilje, nasilje po osnovi spola je svako djelovanje kojim se nanosi ili može biti nanesena fizička, psihička, seksualna ili ekonomska šteta ili patnja, kao i prijetnja takvim djelovanjima koje sputavaju osobu ili grupu osoba da uživaju u svojim ljudskim pravima i slobodama u javnoj i privatnoj sferi života, priopćeno je iz udruge "Forma F".

Kopirati
Drag cursor here to close