SEC

Prva generacija obučavana u Socijalno – edukativnom centru u Mostaru završila obuku

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2015. u 10:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim Socijalno-edukativnog centra (SEC), Ustanove za obrazovanje odraslih za socijalna zanimanja, implementirao je u proteklih pet mjeseci u Mostaru potpuno novu obuku na našim prostorima - Radne instruktore osoba s invaliditetom (RI).

Ovaj program, javno priznat od nadležnog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, osmišljen je u SEC-u kao odgovor na jedno od prava koje svaka osoba s invaliditetom ima, pravo na rad.

SEC je prva Ustanova koja je provela ovakav vid obuke na našim prostorima, čime nastavlja svoj put pokretanja novih socijalnih zanimanja u BiH.

Program koji je trajao pet mjeseci pružio je polaznicima znanja i vještine kroz praktičnu i teoretsku nastavu. U program je bilo upisano 19 polaznika iz više mjesta i gradova (Sarajevo, Široki Brijeg, Čapljina, okolica Mostara) i tri županije (HNŽ, kanton Sarajevo i ZHŽ), različitih usmjerenja, raznovrsnih stručnih sprema, zanimanja i dobi.

Svečana dodjela certifikata održana je proteklog vikenda, a svi polaznici uspješno su položili teoretske i praktične ispite i službeno čine prvu generaciju Radnih instruktora koji su obučavani u Bosni i Hercegovini. Voditeljica podružnice, Raič Tarčuki ističe da je zanimanje polaznika za ovu obuku premašilo očekivanja.

''Ponosni smo da je upravo Mostar prvi u široj regiji koji je iznjedrio prvu generaciju radnih instruktora, a posebno nam je drago što je što je skoro jednako veliki interes polaznika bio i u Banja Luci, Sarajevu i nekim drugim gradovima diljem naše, ali i susjednih država'', rekla je Raič Tarčuki.

Kopirati
Drag cursor here to close