20. obljetnica

Proslavljen jubilej Studija hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2014. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježena je 20. obljetnice Studija hrvatskoga jezika i književnosti, Studija njemačkoga jezika i književnosti i Studija engleskoga jezika i književnost.

''U našim okolnostima to je veliki datum jer studijski organiziramo, vodimo nastavu da bismo obrazovali profesore hrvatskog jezika, profesore engleskog jezika i profesore njemačkog jezika, što je prvi put u povijesti Mostara i Hercegovine'', rekao je Šimun Musa.

Musa je rekao kako treba istaknuti da su to bili prvi profesori hrvatskog jezika u BiH na prvom Studiju hrvatskog jezika u ovoj zemlji.

''Morali smo napraviti kvalitetne odnose s drugim sveučilišnim središtima, a u su u suradnji prednjačili zagrebačko, zadarsko, osječko Sveučilište, naravno pored ostalih sveučilišnih središta'', rekao je Musa.

Kroz 20 godina zabilježeni su veliki uspjesi ovih studija u znanstvenom, nastavnom, stručnom, kadrovskom i društvenom smislu.

Musa se prisjetio samih početaka studija 1994. godine koji su bili izuzetno teški zbog posljedica rata i nedostatka kadra.

Na održanoj obljetnici minutom šutnje je odana počast preminulim profesorima koji su dali veliki doprinos ovim studijima.

Kopirati
Drag cursor here to close