132 propisa

Propisi o hrani štite zdravlje i ineteres potrošača BiH

Sci-Tech / Flash | 09. 07. 2014. u 18:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Propise o hrani koje je na prijedlog Agencije za sigurnost hrane BiH na jučerašnjoj sjednici donijelo Vijeće ministara BiH vrlo su značajni s aspekta zaštite zdravlja i interesa potrošača i proizvođača, te funkcioniranja unutarnjeg tržišta BiH, priopćeno je danas iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Neki od tih propisa bili su direktno povezani s preduvjetima za izvoz određenih vrsta hrane na tržište Europske unije i pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i Europskoj uniji.

Kako se navodi u priopćenju, kroz ukupno 16 propisa, od čega je 14 pravilnika i dvije odluke, regulirana su vrlo značajna pitanja, kao što su maksimalno dopuštene količine za određene kontaminante u hrani, upotreba boja, aroma i zaslađivača u hrani, tržišni standardi za meso živine, te izmjene Pravilnika o sirovom mlijeku.

Na prijedlog Agencije za sigurnost hrane BiH u proteklom razdoblju donesena su ukupno 132 propisa o hrani (jedan zakon, 121 pravilnik, tri odluke, šest naredbi i jedno uputstvo), navodi se u priopćenju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close