Dan zavoda za školstvo

Promocija znanja: Nagrađeni najbolji učenici u HNŽ-u

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2015. u 10:49 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola Hercegovačko – neretvanske županije, koji su se pokazali najuspješnijima na županijskim natjecanjima u 2014. / 2015. godini dodijeljena su danas na proslavi Dana Zavoda za školstvo, koja je održana u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

''Dan Zavoda za školstvo Mostar je sada već tradicionalna manifestacija kada organiziramo jednu prigodnu priredbu na koju pozovemo sve nagrađene učenike a cilj je promovirati znanje u ovom vremenu u kojem živimo. Želimo ukazati na bitnost obrazovanja ali i pohvaliti djecu, promovirati ih medijski jer je rijetko da se danas prenose uspjesi djece, puno više imamo uspjehe nekih koji su manje bitni'', rekao je za Bljesak.info direktor zavoda za školstvo Željko Ćorić.

Ćorić je istaknuo da se u obrazovnom sustav u našoj zemlji tek u posljednje vrijeme mogu primijetiti određeni napredci, te da je sustav dugo vremena bio u sjeni ratnih zbivanja.

''Obzirom na posljedice ratnih zbivanja, što je jako utjecalo na odgojno obrazovni sustav, tek u posljednje vrijeme se vide određeni napredci što se tiče izrade novih Nastavnih planova i programa. Dugo smo bili i bez pedagoške dokumentacije, a što se tiče financiranja i modernog načina školovanja nismo u zaostatku sa zemaljama u regiji'', govori Ćorić.

Na današnjoj manifestaciji nagrađeno je oko 60 djece.

Kopirati
Drag cursor here to close