RAK

Projekt ''Digitalna televizija''

Sci-Tech / Flash | 23. 02. 2012. u 16:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH, kao punopravna sudionica međunarodnog projekta "Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi", sudjelovala je na sastanku Upravnog odbora i tehničkom sastanku projektnih partnera održanom u Zagrebu, izjavila je Srni Asja Rokša-Zubčević iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Ona kaže da je riječ o redovnim sastancima na kojima se razgovaralo o urađenom i zadacima koji se u okviru projekta nalaze pred zemljama sudionicima.

"Na sastanku u Zagrebu, održanom 20. i 21. veljače, dogovoreno je da 19. i 20. travnja u Trstu, bude održana međunarodna konferencija o digitalizaciji", rekla je Rokša-Zubčević.

Ona je navela da će, osim predstavnika zemalja sudionica projekta, na konferenciju u Italiji biti pozvani i predstavnici svih relevantnih organizacija koje se bave tehničkim i pravnim pitanjima digitalizacije.

"Bit će riječi i o najnovijim tehnološkim temama. Konferencija će biti prilika za informiranje o najboljim praksama i iskustvima iz oblasti digitalizacije", rekla je Rokša-Zubčević, koja se nalazi na čelu Sektora RAK-a za audiovizualne usluge i međunarodnu suradnju u emitiranju.

Prema njenim riječima, BiH očekuje da će sudjelujući u projektu sakupiti iskustva zemalja koje su u potpunosti završile proces prelaska na digitalno emitiranje, ali i saznati najrelevantnije podatke o najnovijim dešavanjima u oblastima emitiranja i uređivanja frekventnog spektra.

Osim Rokše-Zubčević, BiH je na sastanku u Zagrebu predstavljao direktor RAK-a Kemal Huseinović, koji je član Upravnog odbora Projekta.

Projekt "Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi" okupio je zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, te članice EU Sloveniju, Italiju, Austriju i Mađarsku, u kojima je završena digitalizacija.

Planirano je da projekt, koji sufinancira EU putem Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), bude završen 30. travnja 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close