British Council

Projekt Connecting classrooms predstavljen u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2014. u 06:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Ustanove British Council su posjetili Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru povodom predstavljanja projekta pod nazivom 'Connecting Classrooms'. Ovaj projekt traje već pet godina, a učenici srednjih škola iz Mostara i ostalih bh. gradova su kroz njega zajednički djelovali i radili kroz više aktivnosti.

Projekt obuhvaća razne volonterske akcije učenika srednjih škola poput rada s djecom s posebnim potrebama, ekoloških akcija, kao i održavanja manifestacije 'Veliki ples' koji se ove godine ispred BBI centra održao u Sarajevu.

"Došli smo ovdje vidjeti što su sve učenici iz mostarskih škola radili u projektu 'Connecting Classrooms'. Izabrali smo baš ovu školu jer smo prepoznali kvalitetu u akcijama koje pripremaju i smatramo da takve projekte treba podržati. Zajedno s učenicima iz Škotske, Španjolske i Poljske nastavit ćemo organizirati akcije, kako bi se učenici u zajedničkim aktivnostima sprijateljili i zbližili. Otvaranje novih vidika i upoznavanje različitih kultura je i bit naših nastojanja", kazao je Tom Thompson, član British Councila, prenosi 'Dnevni list'.

British Council je britanska kulturna ustanova usmjerena obrazovnoj i kulturnoj suradnji između Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih zemalja Europe, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Ukupno 20 škola iz naše zemlje sudjeluje u projektu 'Connecting Classrooms', od kojih se posebno istaknula Gimnazija fra Grge Martića.

"Kroz razne aktivnosti koje naša škola radi već petu godinu, uspjeli smo se istaknuti kao škola koja ima kvalitetne učenike, aktivne, kreativne, a prije svega druželjubive i komunikativne. Tim povodom su nam u posjet došli visoki izaslanici British Councila, jedne od najjačih ustanova za kulturu i obrazovanje u Europi", kazala je Silvija Ćorić Džidić, profesorica informatike u Gimnaziji fra Grge Martića.

Koliko sudjelovanje u ovakvim projektima koristi učenicima, tvrde i oni sami. Učenik Centra srednjih škola iz Trebinja Marko Brkić nije krio oduševljenje zbog sudjelovanja u projektu 'Connecting Classrooms'. "Projekt je bio jedno prelijepo iskustvo za sve nas. Družili smo se, zabavljali i, što je najvažnije, približili jedni drugima. Poenta projekta je bila da se približe učenici iz gradova BiH s učenicima iz drugih zemalja. Upoznali smo mnogo novih prijatelja i odlično smo se proveli", kazao je Brkić.

Kopirati
Drag cursor here to close