Promocija projekta

Programer za Android - moj posao za budućnost

Sci-Tech / Flash | 29. 05. 2014. u 19:59 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija projekta ''Programer za Android - moj posao budućnosti'' održana je danas u Sarajevu u okviru projekta ''Podrška obrazovanju odraslih'' kojeg realizira Deutsche Gesellschaft Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC ) u saradnji sa firmom EKSA - centar za cjeloživotno učenje Sarajevo.

Cilj projekta bio je razviti program specijalističke obuke, namijenjene osobama koje žele steći nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i programiranja i koji će također zadovoljiti potrebe privrede.

S obzirom da su informacione tehnologije oblast koja se razvija velikom brzinom, potreba za obrazovanim i obučenim osobljem je u stalnom porastu.

Zanimanje programer je deficitarno kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini. Programom je omogućeno da nezaposlene osobe steknu nova znanja i vještine i lakše pronađu zaposlenje, a osobe koje imaju programerska znanja da ih unaprijed.

Obuku u pilot grupi je završilo 15 kandidata, od čega sedam nezaposlenih osoba, a uručene su im potvrde o završenoj obuci, priopćeno je iz EKSA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close