Druženje

Prezentiran 'Pozitivan Mostar'

Sci-Tech / Flash | 22. 02. 2017. u 19:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Centra za tehničku kulturu u Mostaru upriličeno je potpisivanje memoranduma o suradnji između spomenutog centra i udruge 'Hello world Mostar - Spark school'.

U sklopu ovog zbivanja upriličen je događaj pod nazivom 'Pozitivni Mostar' na kojemu je bila prisutna glumica Ornela Vištica.

Ovim događajem se želi skrenuti pozornost na obrazovanje u naprednim tehnologijama kroz promociju pozitivnih vrijednosti od strane poznate mostarske glumice Ornele Vištice, te započeti pozitivnu priču suradnje između dvije udruge koje se bave sličnom djelatnošću u Mostaru.

Ovom prilikom Vištica je rekla da je počašćena pozivom na ovaj projekt, te joj je drago da može sa djecom pdoijeliti svoja iskustva, a možda i nešto naučiti od djece po pitanju obrazovanja u Centru za tehničku kulturu.

Cilj potpisivanja memoranduma je uspostavljanje i razvoj suradnje na području pružanja obuka mladima kako bi stekli konkretna znanja koja su im potrebna na tržištu rada.

Osnovni i glavni preduvjet razvitka je obrazovanje, stoga ovom suradnjom žele podići nivo obrazovanja djece i mladih u STEM zanimanjima. Robotika i automatika su idealni alati za ulazak u svijet programiranja, što je naš glavni razlog za realiziranje suradnje, navodi se iz udruga potpisnica memoranduma.

Kopirati
Drag cursor here to close