Srcem za banku

Premijer HNŽ-a sudjelovao u akciji 'Srcem za banku koštane srži“

Sci-Tech / Flash | 03. 02. 2016. u 14:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, odlukom o financijskoj potpori, u akciju ''Srcem za banku koštane srži“, uključila se i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je u srijedu iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Velika humanitarna akcija održana je sinoć u Hotelu Terme na Ilidži sa svrhom prikupljanje financijskih sredstava namijenjenih plaćanju tipiziranja uzoraka krvi za utemeljenje registra Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade, s drugim javnim osobama iz kulturnog, športskog, gospodarskog i političkog života u Bosni i Hercegovini osobno se uključio u ovu humanu akciju, odgovarajući na pozive građana koji su pozivajući humanitarne brojeve telefona dali najveći doprinos njezinu uspjehu.

U obraćanju nazočnima u Hotelu Terme, ali i svima koji su ovu humanu akciju pratili putem izravnog televizijskog prijenosa, Herceg kazao je: ''Iznimno sam počašćen mogućnošću da budem dio ne samo večerašnje akcije "Srcem za banku koštane srži" nego, iskreno se nadam i budućih aktivnosti na uspostavi Nacionalnog registra dobrovoljnih darivatelja i banke koštane srži.

"Iako je činjenica da dok smo zdravi uglavnom ne razmišljamo da već sutra možemo biti bolesni, niti malo ne dvojim da će naši ljudi i kroz ovaj projekt pokazati humanost te osigurati dovoljan broj tipiziranih uzoraka i nadu tisućama oboljelih kojima je jedina želja samo - život. U osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, izražavam punu potporu ovom projektu koji je ujedinio sve naše različitosti i objedinio ih u ono što one uistinu jesu – neizmjerno BOGATSTVO i spremnost da "lijekom u nama" i bez ikakve opasnosti po naše zdravlje pomognemo onima koji se bore s teškim bolestima. Život je jedan i nema cijenu, a kao što sam već rekao lijek je u nama i darujmo ga onima koji su u potrebi“, naglasio je premijer HNŽ-a.

Organizatori večeri uvjereni su kako će BH Banka koštane srži biti u poziciji postati članom Svjetske organizacije darivatelja koštane srži - Bone Marrow Donor Worldwide (BMDW).

Inače, federalni ministar zdravstva prethodno je dao suglasnost da registar Banke koštane srži bude u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close