U Metkoviću

Predstavnici Debatnog kluba održali predavanje srednjoškolcima

Sci-Tech / Flash | 26. 03. 2017. u 12:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru, Matteo Gadžić i Filip Bago, u suradnji s udrugom Kolektiv, 25. ožujka održali su predavanje učenicima metkovske gimnazije i ekonomske škole vezano za debatu.

Učenicima je pobliže predstavljen britanski parlamentarni format, koji njeguje ova studentska organizacija. Istakli su važnost kritičkog razmišljanja i argumentiranog iznošenja stavova, za čime i postoji velika potreba u društvu te kako kažu ne postoji bolji način za djelovanje po ovom pitanju od rada s mladim ljudima, priop.

Nakon što su predstavili osnovne karakteristike debate kojima se treba voditi, kao što je sama konstrukcija argumenta, učenicima je pružena mogućnost da se iskažu kroz radionice i naposlijetku glavnu debatu na temu : "Treba li uvesti školske uniforme", za koju su pokazali veliko zanimanje.

Osim navedenog predstavnici Debatnog kluba su predstavili rad svoje organizacije, ali i Sveučilišta u Mostaru u cjelini te ih pozvali da svoje studiranje započnu u tom gradu gdje bi im i vrata Debatnog kluba bila otvorena, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close