Nova generacija telefona

Predstavljen najnoviji pametni telefon HTC One (M8)

Sci-Tech / Flash | 15. 05. 2014. u 12:38 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji pametni telefon HTC One (M8) predstavljen je danas u Sarajevu, a radi se o uređaju koji je u mjesec dana od globalnog predstavljanja dobio iznimno visoke ocjene korisnika.

Predstavnici kompanija BH Telecom i HTC danas su predstavljajući ovaj telefon, kazali da se radi o novoj generaciji telefona koji je omogućio kombiniranje sofisticiranog, vrhunskog dizajna s naprednim performansama.

Direktorica HTC-a za regiju North Adriatic Petra Razić Rogić naglasila je da u Sarajevu ovaj proizvod predstavljen nedugo nakon svjetske prezentacije telefona dodajući da je ovo nasljednik HTC One (M7) koji je bio proglašen za najbolji telefon na svijetu.

Sastoji se od metalnog, jednodijelnog kućišta opremljenog je petinčnim full HD ekranom, procesorom Qualcomm Snapdragon 801 i operativnim sistemom (OS) Android 4.4 KitKat.

Posebno je istaknuto da ovaj uređaj omogućava odlično fotografiranje bez obzira na svjetlosne uvjete, a ovaj telefon je prvi u svijetu koji ima stereo zvučnike što omogućava odličan doživljaj zvuka.

Telefon je već od danas u prodaji u BH Telecomu već od jedne KM, a direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma Hamdo Katica napominje da je koristio mnoge uređaje, ali ovaj telefon sa svojim karakteristikama opravdava prvo mjesto u svijetu.

BH Telecom je prvi telekom operater na bh. tržištu koji će svojim korisnicima ponuditi mobilni uređaj HTC One (M8). Za prvih 200 kupaca ovog mobilnog aparata BH Telecom je osigurao besplatne inteligentne covere koji predstavljaju još jednu HTC inovaciju, a omogućavaju korisnicima nove pogodnosti korištenja mobilnih uređaja.

Katica je podsjetio da je ovaj telekom operater s televizijom Moja TV davno prešao 100.000 korisnika, a sada je u planu taj broj udvostručiti i postati respektabilan faktor i na području kablovskih televizija.

Podvukao je da je BiH zasigurno dio svjetskog sustava telekomunikacija, a ne samo dio Balkana ili Europe.

Korporacija HTC osnovana je 1997. godine. Ova kompanija 1998. godine proizvela je prvi telefon na dodir na svijetu, 2005. godine proizveli su prvi 3G uređaj na svijetu, 2008. godine proizveli su prvi android uređaj na svijetu, 2010. godine proizveli su prvi 4G uređaj, a 2013. godine proizveli su najbolji pametni telefon na svijetu po ocjeni korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close