Sigurnost

Predstavljen Inteligentni sigurnosni sustav u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 18. 04. 2015. u 21:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ICT tvrtka Katarina d.o.o. Mostar organizirala je na mostarskom sajmu poslovnu konferenciju u sklopu koje je održana Prezentacija pod nazivom “Inteligentni sigurnosni sustavi”.

Kako je rekao direktor tvrtke, Nikica Bevanda, velik je značaj Inteligentnog sigurnosnog sustava za okružje i društvo u kojem živimo.

‘’Inteligentni sigurnosni sustav obuhvaća cielokupan sustav sigurnosti, od kontrole pristupa prema nekim točkama koje se nalaze u nekim bitnim objektima, pa sve do video sustava nadzora gradova, raznih objekata, stadiona, pomoću kojih se lako mogu identificirati razni zločinci i vandalisti koji su pod istragom policije’’, istaknuo je Bevanda.

Kako je priopćeno iz tvrtke, zahvaljujući ovom inteligentnom sigurnosnom sustavu svaki će policajac pomoću preko svog mobilnog uređaja imati podatke o vozilu koje u tom trenutku prolazi od toga da li je i kada je registrirano do toga ima li vozač neplaćenih kazni.

‘’Zamislite situaciju kako u grad ulazi vozilo s nekim kriminalcem koji se traži, a u policijskoj postaji se automatski ima uvid da je ta osoba ušla na područje grada. Naš cilj nije postavljanje kamera po cijelom gradu, već analiza snimljenog, jer to je nešto novo na našim prostoru, ali i širem području regije’’, dodao je Bevanda.

Matija Mandić, stručnjak za sigurnosne sustave i podatkovne centre detaljno je objasnio kakve sve mogućnosti nudi Inteligentni sigurnosni sustav.

Ukazao je na sigurnosne izazove kojima smo svakodnevno okruženi, te na koji način tehnologija sustava sigurnosti može pomoći u podizanju svijesti o važnosti primjene sustava tehničke zaštite u svrhu zaštite osoba i imovine, prevencije kriminala te uvođenje reda u sustavima prometa u gradu.

Poseban naglasak je bio na kreiranju cjelovitih integracijskih rješenja, koja omogućuju intergraciju različitih sustava sigurnosti (mrežnog videonadzora, kontrole pristupa, protuprovale i zaštite perimetra, sustava za dojavu požara…) u jedinstveni sustav nadzora i upravljanja.

Posebno je bila spomenuta važnost primjene video analitičkih sustava, kao i sustava prepoznavanja registarskih pločica u dijelu auomatizirane detekcije i integracije s poslovnim sustavima Korisnika, kroz primjere implementacije u Ljubuškom i gradu Zagrebu te primjene i kreiranja cjelovtih integracijskih sustava kontrole pristupa i upravljanja identitetima.

Također, Mandić je ukazao na važnost IT infrastrukture u kreiranju cjelovitih integracijskih rješenja s posebnim naglaskom na podaktovne centre i aplikacije za cjeloviti sustav nadzora i upravljanja.

Kopirati
Drag cursor here to close