CB-GREEN

Predstavljen Akcijski plan energijske učinkovitosti Mostara

Sci-Tech / Flash | 29. 04. 2016. u 14:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gradskoj vijećnici Grada Mostaru danas, s početkom u 10 sati održana je prezentacija i rasprave u svezi sa izrađenim Akcijskim planom energijske učinkovitosti za Grad Mostar za period 2016.-2020.

Izrada Akcijskog plana energijske učinkovitosti za Grad Mostar dio je projekta CB-GREEN prekogranično, zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje, koji financira Europska unija u okviru IPA komponente II – Program prekogranična suradnja Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007-2013, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Cilj projekta CB-GREEN je unaprjeđenje sustava upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sustava energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zadarske županije. Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine i Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO "Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

Današnju prezentaciju u Mostaru pripremili su predstavnici i specijalisti tvrtke CETEOR, Sarajevo, koji su zajedno sa radnom grupom iz Grada Mostara zaduženi za izradu i praćenje provedbe Akcijskog plana energijske efikasnosti za period 2016.-2020.

Svim sudionicima današnje prezentacije kao i drugim zainteresiranim bit će poslani radni materijali te će svi imati priliku dati svoje stručno mišljenje i svoj sud o izrađenom dokumentu. Ovim dokumentom obrađeno je i detaljno proanalizirano trenutno stanje s predloženim mjerama poboljšanja za šest sektora i to: zgradarstva, javne rasvjete, prometa, vodoopskrbe, otpada i obnovljivih izvora energije.

Ovaj veoma zahtjevan i složen postupak prikupljanja podataka, obrade podataka i uspješne izrade Akcijskog plana, vršen je prema naputku i metodologiji EU - Vodič- kako izraditi akcijski plan energetski održivog razvitka (SEAP)“.

Kopirati
Drag cursor here to close