Marinko Čavara

Predsjednik Federacije BiH posjetio Sveučilište u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2015. u 12:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sa suradnicima posjetio je u utorak Sveučilište u Mostaru, gdje se susreo s rektoricom tog sveučilišta Ljerkom Ostojić, te prorektorima i dekanima fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti.

Nakon što je saslušao njihove probleme, Čavara je u izjavi za medije naglasio kako je njegova želja i obveza da pomogne rad Sveučilišta.

"Obveza je svakog dužnosnika, kako u BiH i Federaciji, tako i u županijama da pomognu ovakvoj jednoj instituciji da što bolje funkcionira", ustvrdio je on.

Čavara je ocijenio kako je Sveučilište u Mostaru jedno od najkvalitetnijih u zemlji te naglasio njegov značaj, posebice za Hrvate u BiH.

Istaknuo je kako ga raduje entuzijazam koji su pokazali čelni ljudi Sveučilišta, koji po njegovom mišljenju, s velikim optimizmom gledaju na budućnost, unatoč svim problemima s kojima su susreću u svom radu, a posebno onim financijske prirode.

Naglasio je i značaj institucionalne akreditacije koju je Sveučilištu u Mostaru dodijelilo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, što, kako je ustvrdio, još više potvrđuje kvalitetu rada i organizacije Sveučilišta.

Rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić naglasila je, pak, kako na poteškoće u financiranju Sveučilište ne može utjecati, no da može utjecati na kvalitetu programa i usavršavanje kadrovske politike čime će se studentima dati najbolje znanje, vještine i kompetencije da oni budu prepoznati na tržištu rada.

Osvrnula se i na osnivanje privatnih fakulteta i sveučilišta, naglasivši kako je to zakonom dopušteno, no da mostarsko Sveučilište nudi kvalitetu i to je ono s čime se ponosi, a ne kao neki koji se vode prema onom "plati dobro, dobit ćeš diplomu".

Inače, danas će biti upriličeno i svečano otvorenje novog objekta mostarskog Sveučilišta - Sveučilišne knjižnice.

Kopirati
Drag cursor here to close