Napredak

Poziv studentima i maturantima na Ljetnu akademiju u Beču

Sci-Tech / Flash | 27. 03. 2015. u 08:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini organizira 17. Ljetnu akademiju u Beču od od 9. do 28. kolovoza 2015.

Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja regije. Akademija u tri tjedna nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program: učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne, ponedjeljak do subote), organizirane posjete, razgledanja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije - kultura, povijest, znanost, gospodarstvo, obrazovanje, mediji, itd.

Ljetna akademija posebno je praktična za one koji studij žele nastaviti u Beču jer će dobro naučiti njemački i usput obaviti i mnoge druge stvari oko upisa i traženja smještaja. Akademiju je dosad pohađalo 450 studenata, a već godinama ju podržavaju Savezno ministarstvo za obrazovanje i žene, Ministarstvo europskih i vanjskih poslova R. Austrije, Grad Beč (Magistrat za kulturu i Direkcija za međunarodne odnose), Sindikat javnih službi - Kršćanska frakcija, Vlada Donje Austrije, Gospodarska komora Austrije i Beča, tvrtke: HERZ Armaturen, Novomatic AG, Erste Group Bank, STRABAG, Kapsch AG, Henkel Austria, Lašva Komerc, HT Eronet Mostar, te Napretkov Fond „I. Andrić – V. Prelog“.

HKD Napredak Austrija, tj. njegov Fond za stipendiranje „Fra Ivan Frano Jukić“ pruža polaznicima puni pansion u kvalitetnom studentskom hotelu u središtu Beča, kvalitetnu i pouzdanu organizaciju Akademije, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za organizirane popodnevne i večernje programe.

Cijena Akademije iznosi 1.600 eura po polazniku. Članovi HKD Napredak plaćaju iznos od 800 eura, a ostali 1.000 eura. Razliku subvencionira HKD Napredak - Fond „Jukić“. Pozivamo maturante, studente, postdiplomce i ostale zainteresirane da se prijave u jednu od dolje navedenih Napretkovih podružnica u kojima će biti održano testiranje znanja njemačkog jezika. Osim znanja njemačkog jezika uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i članstvo, odnosno aktivnost u Napretku.

Testiranje uz detaljnije informacije o Akademiji bit će održano kako slijedi:
- SARAJEVO u ponedjeljak 30.3.2015. u 15h u Kamernom teatru 55, (Titova 56). Prijave na email [email protected] ili tel. 033 213 768.

- TUZLA u ponedjeljak 30.3.2015. u 15h u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Tuzla (Kazan Mahala 2/II). Prijave na tel. 035 257 038 ili e-mail [email protected].

- MOSTAR u utorak 31.3.2015. u 16:30h u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar (Hrvatski dom „Herceg Stjepan Kosača“). Prijave na email [email protected] ili na tel. 063 116 100.

- ZAGREB u petak 14.5.2015. u 17h u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Zagreb - Napretkov kulturni centar (Bogovićeva 1/I). Prijave na: tel. 01 4813 156 ili e-mail [email protected].

Prijava, na jednu od navedenih adresa, ovisno gdje želite ići na testiranje, sadrži: ime i prezime kandidata, godinu i smjer studija, osobnu procjenu znanja njemačkog jezika (početnik, srednji, napredan), članstvo u Napretku (DA ili NE), namjeru studirati u Beču (DA ili NE). Krajnji rok za prijavu je jedan dan prije testiranja.

Za ostala pitanja i informacije posjetite www.napredak.at ili kontaktirajte Glavnu podružnicu Beč na [email protected]. , saopćeno je iz HKD Napredak.

Kopirati
Drag cursor here to close