22.veljače

'Pozitivni Mostar' s Ornelom Višticom

Sci-Tech / Flash | 21. 02. 2017. u 18:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 22.2.2017. godine u 13.00 sati u Centru za tehničku kulturu Mostar održati će se događaj „POZITIVNI MOSTAR“.

Pozitivni Mostar događaj je na kojemu će biti održano druženje za mlade s poznatom mostarskom glumicom Ornelom Višticom te potpisivanje memoranduma o suradnji između Centra za tehničku kulturu Mostar i Udruge Hello World Mostar – SPARK school.

''Ovim događajem želimo skrenuti pozornost na obrazovanje u naprednim tehnologijama kroz promociju pozitivnih vrijednosti od strane poznate mostarske glumice Ornele Vištice, te započeti pozitivnu priču suradnje između dvije udruge koje se bave sličnom djelatnošću u Mostaru'', poručili su organizatori.

Cilj potpisivanja memoranduma je uspostavljanje i razvoj suradnje na području pružanja obuka mladima kako bi stekli konkretna znanja koja su im potrebna na tržištu rada.

''U ovako maloj sredini kao što je Bosna i Hercegovina, obaveza nam je raditi na izgradnji boljega društva, društva budućnosti i jednakih mogućnosti. Želja nam je da Mostar i Bosna i Hercegovina postanu rasadnik novih znanja modernih tehnologija kako bi odgovorili na izazove koji nam slijede u poslovnim procesima. Osnovni i glavni preduvjet razvitka je obrazovanje, stoga ovom suradnjom želimo podići nivo obrazovanja djece i mladih u STEM zanimanjima. Robotika i automatika su idealni alati za ulazak u svijet programiranja, što je naš glavni razlog za realiziranje suradnje.

Time želimo podići edukaciju u našim školama na razinu tehnološki razvijenih zemalja, te potaknuti učenike na odabir STEM zanimanja.Razvijene zemlje imaju obveznu nastavu informatike za djecu od pet godina starosti. Reforma obrazovanja u Bosni i Hercegovini je nužna, a naša zadaća će biti ojačati neformalno obrazovanje dok se informatika ne uvede kao obvezni predmet u osnovne škole'', istaknuto je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close