Predavanje Ivane Marić

Pozitivni i negativni politički marketing zainteresirao studente

Sci-Tech / Flash | 15. 05. 2015. u 04:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, predavanje je kao gost predavač, održala Ivana Marić, uspješna, poslovna žena koja je po zanimanju magistar ekonomskih znanosti, a trenutno se bavi analizom političkih događanja u društvu.

Tema predavanja bio je politički marketing, a studenti su imali priliku da se upoznaju i s osnovama političke analize. 

Gošća je na najbolji način studentima iznijela svoje iskustvo vezano za političko savjetovanje, kao i svoje stavove vezane za trenutnu političku situaciju u društvu općenito, ali posebno u Bosni i Hercegovini.

Kako sama navodi glavni aspekt njezinog zanimanja jeste politika, ali ne samo s politološkog stajališta već i sa stajališta psihologije, sociologije, kao i ostalih znanosti vezanih za društvo. Prema tome, širok je spektar zanimanja koja izučava i kojima se bavi jedna politička analitičarka u Bosni i Hercegovini. 

Ono čime je Ivana Marić posebno zainteresirala studente jesu primjeri pozitivnog i negativnog političkog marketinga na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini ali i u svijetu. 

U svom izlaganju istaknula je kako je ključ uspjeha svake političke stranke, ali i pojedinca u politici, suradnja s političkim savjetnicima, te da savjetnici uveliko utječu i doprinose postizanju dobrih političkih rezultata u jednom društvu.

Politika predstavlja područje koje je jako blisko ekonomiji, a u predavanju je posebna pažnja posvećena političkom marketingu kao posebnoj vezi tih dvaju znanosti i time studentima pružena prilika da još jednom obogate svoje znanje koje im se pruža tijekom redovnog nastavnog procesa.

Ekonomski fakultet će nastojati da i u budućnosti nastavi s pozitivnom praksom ugošćavanja najuspješnijih poslovnih ljudi iz oblasti ekonomskih znanosti, ali i njoj srodnih, te tako unaprijede kvalitetu obrazovnog procesa na fakultetu, ističu iz ove visokoškolske ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close